Financial Controller till GEA Sweden

Financial Controller till GEA Sweden

Job title: Financial Controller till GEA Sweden

Company:

Job description: Vi söker en Financial Controller till GEA Sweden med stort driv, som har ett intresse för redovisning och som trivs med att jobba både operativt och strategiskt. I rollen kommer du ha ett övergripande helhetsansvar för redovisningen i bolaget. För att trivas i rollen som Financial Controller bör du vara en kommunikativ och strukturerad person. Du är analytisk, har integritet och en förmåga att prata med personer på alla nivåer i organisationen. Kontoret är beläget i Krokslätts Fabriker.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Rollen som Financial Controller på GEA Sweden är bred och det ingår många spännande uppgifter. Du jobbar i en matrisorganisation och rapporterar till CFO i Finland samt GEA Swedens VD. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av:

  • Löpande bokföring, månads- och årsbokslut
  • Likviditetsuppföljning, analys, budget och forecast
  • Framtagande av rapporter och prognoser till ledningen i Sverige samt rapportering till Tyskland enligt IFRS
  • Uppföljning, fakturering och avstämning av projekt
  • Skatt och momsredovisning
  • Utveckling av rutiner & processer

Din profil:

Vi ser att du har relevant högskole- eller universitetsutbildning inom ekonomi samt mellan 4 och 5 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Som person är du driven och känner dig bekväm med ett högt tempo. Vidare är du prestigelös, ansvarstagande och lösningsorienterad. Du är strukturerad, engagerad och har en stark analytisk förmåga. Du är tydlig i din kommunikation och har lätt för att skapa goda relationer med olika kontaktytor. Du drivs av att utveckla rutiner och processer för att finna effektiviseringar. Du är van att prioritera och lägger stor vikt i att hålla hög kvalitet i det du levererar. Du har en god systemvana (erfarenhet av Microsoft Dynamics eller SAP är ett plus) och du har goda kunskaper i Excel. Då GEA Sweden är en global koncern behöver du behärska engelska flytande i tal och skrift.

Hur gör jag nu?

I den här rekryteringen samarbetar GEA Sweden med MPYA Finance. Vid eventuella frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Antonsson på telefon 0709-318769 eller via

[email protected] alternativt Linda Målberg på telefon 0733-807788 eller via [email protected] Ansökan sker via www.mpyafinance.se.

Expected salary:

Location: Göteborg

Job date: Fri, 14 May 2021 22:56:19 GMT

Apply for the job now!

#Financial #Controller #GEA #Sweden