Head of Remote Sales Sweden

Head of Remote Sales Sweden

Job title: Head of Remote Sales Sweden

Company: IF Skadeforsikring

Job description: Vissa skulle kalla denna rollen för Head of Remote Sales Sverige, men egentligen söker vi dig som brinner för att skapa goda kundupplevelser och att hjälpa ditt team att lyckas.

Vi söker dig som vill vara med att bygga och leda Sveriges bästa och mest engagerade rådgivarkanal mot små och medelstora företag.

If är stolta över att ge människor och företag i samhället förtroendet att forma sin morgondag och vi är dedikerade till att vara det mest omtänksamma försäkringsbolaget. Inom affärsområde Företag tar vi hand om 350 000 kunder i Norden – från de minsta enmansföretagen till stora företag och organisationer.

Vill du vara med att skapa en framgångsrik kultur och säljkanal som du representerar i ledningsgruppen för Företag Sverige? Skulle du vilja arbeta på ett företag där vi varje dag strävar efter att internt och i kontakten med våra kunder lever efter våra kärnvärden:

  • Trust is our backbone
  • We stay ahead
  • We put our hearts into it

Då kan du vara den vi söker!

Om rollen

I den här rollen kommer du att:

  • driva den strategiska agendan för Remote Sales Sverige
  • skapa en stark ledningsgrupp för Remote Sales Sverige och leda övriga teamledare,
  • säkerställa en god dialog och uppföljning med flera andra enheter inom If, bl a CRM/Digital/ Prospecting
  • bidra till lärande och utbyte inkl driva en delvis nordisk agenda med ledarna för Remotekanalen i övriga nordiska länder,
  • se till att processer, styrning och uppföljning optimeras för din kanal
  • leda och utveckla Remote-teamet i Stockholm som arbetar proaktivt med att kontakta och genomföra telefon- eller videomöten för att hjälpa och föreslå bättre försäkringslösningar till vår kundgrupp små och medelstora företag,
  • ansvara för mål, resultat och utveckling av Remote Sales Sverige

Du är även del av det svenska Sales & Service- teamet och den ledningsgruppen för Företag Sverige, där du förväntas delta i utvecklingen av den svenska företagsaffären och våra centrala strategiska frågor framöver. Du rapporterar till Head of Sales & Services Sweden/ country lead Commercial Sweden.

Om teamet

Avdelningen Remote Sales är vår utgående säljkanal som under det senaste året expanderat kraftigt och kommer fortsätta göra det under hösten. Vi har just nu ett team i Stockholm och två team som byggs upp i Sundsvall. Vårt mål är att ytterligare stärka upp vår rådgivning och försäljning mot segmentet små-och medelstora företag där vi ser en stor fortsatt potential. Vår rådgivning utgår från att se hela kunden och att ge råd utifrån kundens verkliga behov.

Vem är du?

Du är en erfaren ledare med personal- och resultatansvar och med goda kunskaper inom rådgivande försäljning samt dokumenterad god erfarenhet av att leda andra ledare. Har du tidigare erfarenhet från försäkringsbranschen är det meriterande. Vidare ser vi att du har arbetat med rekryteringar och att sätta samman välfungerande team och gärna ledningsgrupper.

Ditt framgångskoncept som ledare är att vara närvarande och engagerad tillsammans med dina kollegor, teamledare och medarbetare – såväl individuellt som i grupp. Att ge positiv och konstruktiv feedback är självklart för dig. Du utbildar och coachar dina medarbetare och ledare mot uppställda mål som ni tillsammans identifierar. Centralt är är engagemang, kompetens och samarbete i teamet. Viktigt är också att ni tillsammans reflekterar över och tar ägarskap för ett arbete som karaktäriseras av ständiga förbättringar av våra kundupplevelser och processer av hög kvalitet där vi sätter kunden och medarbetarengagemanget i centrum.

Du har ett stort intresse för människor och drivs av att utveckla dig själv, dina medarbetare och affären. Då Remotekanalen är under snabb uppbyggnad behöver du ha en väl utvecklad förmåga att skapa en god kultur och en bra teamkänsla. Detta gör du via öppenhet, mod och tillit. Självklart ger du förutsättningar för att ni ska lyckas, både som individ och som team.

Du är ansvarsfull, målmedveten och handlingskraftig och du ser de större strategiska perspektiven. Du tar dig an nya utmaningar med ett öppet sinne och bidrar gärna med nya perspektiv och idéer.

Då uppföljning av resultaten ingår i rollen, bör din arbetsmetod också präglas av struktur och analytisk förmåga. Du ska känna dig komfortabel med att arbeta med analyser och trender och du har kunskap i affärs- och kundsystem. Du ligger nära vad som händer på marknaden och era resultat och agerar proaktivt på trender eller saker som avviker från era planer och testar nya sätt att arbeta för att säkerställa resultat.

Goda kunskaper i svenska och engelska, både i skrift och tal, är en förutsättning för rollen, liksom att du liksom vi vill leva efter våra kärnvärden.

Övrig information
Ansök senast 17 juni men gärna tidigare, vi kommer att intervjua löpande.

För att söka tjänsten bifoga CV och personligt brev.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, som inleds med 6 månaders provanställning.

Placering är på vårt kontor i Stockholm. Resor till andra kontor i Sverige och Norden är en del av tjänsten.

Denna roll omfattas av lagen om försäkringsdistribution. Slutkandidater kommer därför genomgå en utökad bakgrundskontroll innan en anställning kan bli aktuell och måste löpande klara kraven för en certifiering.

Vi ser fram emot din ansökan!

Vid frågor, kontakta rekryterande ledare Frida Lagergren, Head of Sales & Services/ Country lead Commercial Sweden, +46 70 559 3733/ eller Tove Markselius, Head of HR BA Commercial, +46733864428,

Expected salary:

Location: Stockholm

Job date: Sat, 05 Jun 2021 01:03:36 GMT

Apply for the job now!

#Remote #Sales #Sweden