Quality Operations Specialist – AstraZeneca, Sweden Biomanufacturing center

Quality Operations Specialist – AstraZeneca, Sweden Biomanufacturing center

Job title: Quality Operations Specialist – AstraZeneca, Sweden Biomanufacturing center

Company: AstraZeneca

Job description: Quality Operations Specialist – AstraZeneca, Sweden Biomanufacturing center

Trivs du i en högteknologisk miljö där ansvar, effektivisering och nära samarbete värderas högt? Är du en person som tycker det är spännande att lära sig och utvecklas i en atmosfär där livsviktig medicin produceras dagligen? Då är rollen som Quality Operations Specialist på AstraZeneca något för dig!

Inom AstraZeneca har vi passion för vetenskap och innovation. Vi är stolta över att vara ett av världens ledande läkemedelsföretag där vi förvandlar idéer till effektiva läkemedel för ökad livskvalitet och hälsa hos patienter över hela världen. Att arbeta här innebär att vara företagsam, tänka stort och arbeta tillsammans för att göra det omöjliga möjligt.

AstraZenecas nya Biologiska fabrik i Södertälje är en central del av AstraZenecas strategi för produktionen av Biologiska läkemedel. Här trivs vi i en högteknologisk miljö där vi värderar samarbete, entreprenörsanda och smarta lösningar.

Den nya Biologiska fabriken levererar nästa generations läkemedel från AstraZenecas pipeline och är därmed en central del i accelerationen av AstraZenecas läkemedelsportfölj. Fabriken formulerar, fyller och packar kliniska och kommersiella produkter. Vi kan erbjuda ett mycket varierande arbete där arbetsuppgifterna kommer att förändras i takt med att fabriken ytterligare utvecklas för allt fler för kommersiella produkter.

Inför produktionsstarten utökar vi Quality-teamet och kan nu erbjuda en mycket spännande möjlighet att bli en del av den nya organisationen Sweden Biomanufacturing Center!

Ditt uppdrag

Du agerar som en kvalitetsledare och förebild både inom Quality och i det tvärfunktionella arbetet. Du arbetar för att bygga in kvalitet istället för att kontrollera in den, för att hela tiden göra produktionen mer pålitlig och säkerställa att produkterna finns tillgängliga för patienterna. Uppdraget sträcker sig över hela försörjningskedjan, från att förbereda och genomföra Tech Transfer och introduktion av nya produkter till tillverkning och distribution. Quality-gruppen analyserar och frisläpper även produkter som tillverkats utanför EU för import. Du kommer även att fatta det slutliga beslutet om att det som tillverkats uppfyller ställda krav. Viktiga samarbetspartners för dig är produktionen och andra stödfunktioner som Kvalitetskontroll, Supply chain, Regulatory, Processteknik och Underhåll.

Din roll

Du arbetar tillsammans med övriga funktioner för att implementera standarder, utveckla och förbättra arbetssätten för att stödja fabrikens leveranser. Rollen har ett brett kontaktnät inom fabriken och mellan andra globala AstraZenecas siter, och du har en viktig roll i att bygga upp kvalitetskulturen i organisationen. Du kommer att arbeta med många områden, från material och tillverkning till kvalitetsmätetal och regulatoriska processer.

Du blir en viktig del av Qualitys aseptiska oversight och har ett delegerat ansvar att godkänna att produkten håller rätt kvalitet så du behöver kunna agera med integritet. Du hjälper övriga organisationen att utveckla sin effektivitet. Det betyder att du måste kunna kommunicera på ett bra sätt samt skapa förståelse och engagemang. Du arbetar självständigt med varierande uppgifter i en snabbt föränderlig miljö. Därför behöver du hålla en struktur i arbetet men ändå kunna vara flexibel när förutsättningarna ändras. Du kommer även att representera ditt område vid inspektioner samt utbilda och coacha för att överföra kunskap om GMP/GDP.

Du rapporterar till chefen för Quality Operations.

Vi förutsätter att

  • Du har en naturvetenskaplig universitets- eller högskoleexamen (minst 160 poäng/240hp) och utbildning innehåller 5p (7,5hp) mikrobiologi och uppfyller kompetenskrav för Sakkunnig i LVFS 2004:7
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både språkligt och skriftligt
  • Erfarenhet från kvalitetssäkring i läkemedelsindustrin, tillverkning av sterila läkemedel och har goda kunskaper i GMP
  • Du kommunicerar lätt med kollegor i olika roller och situationer samt har erfarenhet av tvärfunktionellt arbete
  • Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med isolatorteknik och aseptisk fyllning.

Varför AstraZeneca?

När vi på AstraZeneca ser chansen att förändras tar vi tillfället i akt – för varje möjlighet, oavsett hur liten, kan vara början på något stort. Att leverera medicin som förändrar människors liv handlar om att ha entreprenörsanda – att hitta stunderna och förstå dess potential. Därför söker vi dig som arbetar drivande både självständigt och i team, samt är duktig på att främja samarbete i hela organisationen. För genom ditt arbete kommer du kunna göra skillnad för patienters liv varje dag då du bidrar till att produktionen av livsnödvändiga mediciner kan fortlöpa.

Vi på AstraZeneca välkomnar din positiva attityd och din vilja att utveckla både dig själv, ditt team och avdelningen. Du kommer få användning för ditt driv samt din förmåga att arbeta både noggrant och strukturerat även vid ett högt tempo. Vi belönar dig med ett närvarande ledarskap och omfattande förmåner.

Är du redo att bidra med nya idéer och insikter till vårt team? Perfekt! Vi har en plats ledig och vi hoppas den är din.

Så här går du vidare

Har du fler frågor kontakta gärna Roland Gustafsson, Director Quality Operations and Projects.

Mail:

Välkommen med din ansökan redan nu, dock senast 9 juni, 2021. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden.

För mer information om AstraZeneca

  • Film ”AstraZeneca – Hur görs medicin” –
  • Kort fakta om AstraZeneca –

Date Posted 26-maj-2021

Closing Date 09-juni-2021

AstraZeneca embraces diversity and equality of opportunity. We are committed to building an inclusive and diverse team representing all backgrounds, with as wide a range of perspectives as possible, and harnessing industry-leading skills. We believe that the more inclusive we are, the better our work will be. We welcome and consider applications to join our team from all qualified candidates, regardless of their characteristics. We comply with all applicable laws and regulations on non-discrimination in employment (and recruitment), as well as work authorization and employment eligibility verification requirements.

Expected salary:

Location: Sverige

Job date: Fri, 28 May 2021 01:57:12 GMT

Apply for the job now!

#Quality #Operations #Specialist #AstraZeneca #Sweden #Biomanufacturing #center